Αποκριάτη γιρλάντα

Γενικά ως άτομο μού αρέσει να προετοιμάζω ό,τι χρειάζομαι αρκετά νωρίς (αγχώδης τύπος γαρ) και να έχω το κεφάλι μου ήρεμο όταν η ημερομηνία για κάτι πλησιάζει. Το φετινό μας πάρτυ μασκέ δεν αποτελεί εξαίρεση και ήδη στο Άσυλο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες χειροτεχνίας για την απαραίτητη διακόσμηση. 

Καθώς φέτος το θέμα του πάρτυ είναι τα παραμύθια και το Άσυλο θα μεταμορφωθεί σε Μαγικό Δάσος (ένας θεός και αρκετοί διάβολοι ξέρουν πως...;), η πολυχρωμία είναι απαραίτητη. Ξεκινώντας λοιπόν από τα απλά, μία αποκριάτικη γιρλάντα!Τα υλικά που χρειάζονται- πέραν του εκτυπωτή- είναι απλά:
  • Το αρχείο αυτό
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • 2μ περίπου κορδέλα (παραπάνω αν βάλετε & τα κορδελάκια ανάμεσα σε κάθε γράμμα όπως έκανα εγώ)
Οι οδηγίες είναι εξίσου απλές  και περιλαμβάνονται και στο αρχείο
Εκτυπώνουμε-Κόβουμε & Τσακίζουμε- Κολλάμε- Περνάμε την κορδέλα και βουαλά!

Στην περίπτωση που, όπως εγώ, χρησιμοποιήσετε πιο χοντρό χαρτί για την εκτύπωση, ένας τρόπος να πετύχετε μία καθαρή τσάκιση, αποφεύγοντας τις "χαρακιές" που κάνει το χαρτί όταν διπλώνεται, αλλά και για να μην φαίνονται οι διακεκομμένες γραμμές, είναι να βάλετε έναν χάρακα ακριβώς κάτω από την γραμμή της τσάκισης και να περάσετε την γραμμή ελαφρά με την ανάποδη κόψη ενός μαχαιριού.

Επίσης,αν όταν πάτε να περάσετε την κορδέλα ή το κορδόνι δυσκολεύεστε, βάλτε στο "αυλάκι" που έχει δημιουργηθεί, όταν κολλήσατε το πίσω μέρος, ένα στύλο με στρογγυλό σώμα προκειμένου να ανοίξει και να περνά ευκολότερα. 

Στο αρχείο, μπορείτε επίσης να βρείτε και τα σημαιάκια χωρίς γράμματα για την περίπτωση που θέλετε να γράψετε κάτι άλλο ή να τα διακοσμήσετε διαφορετικά.

Το όλο εγχείρημα δεν μού πήρε πάνω από 15 λεπτά και επειδή είναι τόσο ελαφρύ μπορώ να το βάλω οπουδήποτε με λίγο σελοτέιπ! Αν λοιπόν και εσείς ετοιμάζετε κάποια χοροεσπερίδα ή ιβέντ, όπως πλέον λέμε σε άπταιστα Ελληνικά, δοκιμάστε μία γιρλάντα, οι συνδυασμοί της εξάλλου είναι αμέτρητοι!

Την καλησπέρα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου