Τα πιάτα της γιαγιάς

Ανοίξτε τα σεντούκια, ανεβείτε στα πατάρια και ορμήστε στους μπουφέδες, τα πιάτα της γιαγιάς έχουν την τιμητική τους. Ε, όχι άκριβως, σχεδόν, φευγαλέα. Εντάξει, ελάχιστα.

Η αλήθεια είναι πως, όπως όλα τα πράγματα στην μόδα, έτσι και τα πιάτα έχουν κάνει μία δυναμική επιστροφή στην εσωτερική διακόσμηση. Επιστροφή, βεβαίως βεβαίως, αλλά με μία νότα αλλαγής, καθώς πλέον δεν χρειάζεται να είναι μόνο με μαρκησίες και ρομαντικά τριαντάφυλλα αλλά μπορούν να είναι δυναμικά, μοντέρνα, λιτά, ακόμα και γραφιστικά, όπως αποδεικνύουν οι κάτωθι φωτογραφίες.

 Πηγή

 

Επειδή λοιπόν αυτό το ιστολόγιο έχει εμμονές με τη διακόσμηση που φτιάχνουμε μόνοι μας αλλά και επειδή αυτές τις εποχές λεφτά για διακοσμητικά πιάτα δεν υπάρχουν, σάς παρουσιάζω το σημερινό μας θύμα αλλά και τους συμμάχους μας:Όσον αφορά τους συμμάχους, αυτοί πρέπει να είναι ανεξίτηλοι και αδιάβροχοι. Εγώ χρησιμοποίησα κυρίως μαρκαδοράκι για CD (μην το πει κανείς στο έτερον ήμισυ γιατί όλο σε κάτι χειροτεχνίες τού τα χαλαώ και μετά δεν έχει να γράψει...) και μαρκαδόρο που γράφουμε σε δέματα (ο χοντρούλης της παραπάνω φωτογραφίας).

Μετά από λίγο χρόνο και μερικά σβησίματα...

DecorAsylum Decorate with plates

Με λίγη τύχη το δικό σας πιάτο δεν θα έχει μία υπέροχη #$ψ^@! που θα πρέπει να καλύψετε -εξού και ο μεγάλος μαύρος κύκλος στο κάτω μέρος του δικού μου πιάτου. 

Σημ. Είμαι γνωστή για την παντελή έλλειψη υπομονής! Όταν σκεφτώ να κάνω κάτι, θέλω να το κάνω εκείνη την στιγμή, οπότε και έπιασα το πρώτο πιάτο που βρήκα μπροστά μου, χωρίς καν να μπω στη διαδικασία να πάω να αγοράσω ένα λευκό απλό πιάτο από κάποιο κατάστημα. 

Τα λάθη διορθώνονται εύκολα με λίγο βαμβάκι και οινόπνευμα ή καθαριστικό τζαμιών. 

Επειδή το οινόπνευμα "απλώνει" το χρώμα, ο καλύτερος συνδυασμός είναι να σβήσουμε πρώτα το λάθος με το εμποτισμένο βαμβάκι και μετά να περάσουμε ξανά την περιοχή με λίγο στεγνό βαμβάκι ή χαρτί κουζίνας. Για διορθώσεις σε μικρότερα λάθη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μία μπατονέτα. 

Το σχέδιο προς ζωγραφική διαθέτει ακριβώς τα ίδια όρια με την φαντασία μας. Εγώ επέλεξα να ζωγραφίσω ελεύθερα λουλούδια γιατί μου ήταν εύκολο και ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτή την χειροτεχνία. Στην περίπτωση που το ελεύθερο σχέδιο δεν είναι το φόρτε σας όμως, σάς έχω την λύση: χαρτί καρμπόν. Επιλέγετε το σχέδιο της αρεσκείας σας, βάζετε το καρμπόν (με την πλευρά που έχει το μελάνι προς τα κάτω, ήτοι να ακουμπά στο πιάτο) βάζετε και από πάνω το εκτυπωμένο σχέδιο και κάνετε ξεπατικωσούρα (έτσι το λέγαμε 'μεις μικροί). Μετά περνάτε από πάνω το σχέδιο με τον μαρκαδόρο και έτοιμο! 

Για την περίπτωση λοιπόν του καρμπόν,  ένα ψηφιακό δώρο (επειδή στην ξεπατικωσούρα δεν έχει μεγάλη σημασία η ευκρίνεια, μπορείτε να αυξομειώσετε το μέγεθος των κατωτέρω όπως χρειάζεστε)Λόγια επιλόγου:
Επειδή ανεξίτηλο -προς μεγάλη δυσαρέστή μου πρέπει να ομολογήσω- δεν σημαίνει και άφθαρτο, το πιάτο δεν μπορεί να πλυθεί. Μπορούμε να το ξεσκονίζουμε, με στεγνό πάντα πανί, αλλά όχι και να το πλύνουμε ή να χρησιμοποιήσουμε άλλα χημικά καθαριστικά γιατί τότε το σχέδιο θα μας κουνίσει το μαντήλι, για να μην αναφέρω τα κοσμητικά επίθετα που θα ακουστούν από το στόμα μας. Κάπου έχει πάρει το μάτι μου (μόνο το ένα μάτι μου, το άλλο είχε άλλες ασχολίες) μαρκαδόρους για πορσελάνη. Υποθέτω πως θα ήταν πιο κατάλληλοι για την παραπάνω δουλειά αλλά είπαμε: υπομονή μηδέν +αλλαγή στη διακόσμηση κάθε τρεις και λίγο, οπότε δεν σκάω και πολύ αν δεν μού κρατήσει για να το δώσω στα εγγόνια μου. 
Τέλος, εννοείται, πως το πιάτο δεν είναι πλέον κατάλληλο για χρήση με τρόφιμα, εκτός και αν το καθημερινή σας διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε ακατάλληλα προς βρώση συστατικά!

Καλή ζωγραφική!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου