Η σοφή κουκουβάγια

Καλημέρα σας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:


εμμονή η [emoní] Ο29 : το αποτέλεσμα του εμμένω, το να είναι κάποιος ανυποχώρητος, να μένει σταθερός ή πιστός σε μια άποψη, ιδέα, στάση κτλ.· (πρβ. επιμονή): Aυστηρή / σχολαστική / δογματική ~. ~ σε μια απόφαση. ~ σε πεποιθήσεις / σε αρχές, πίστη. Πεισματική εμμονή, επιμονή. [λόγ. < αρχ. μμονή `συνέχιση΄ κατά τη σημ. της λ. εμμένω] Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

 Αυτό ακριβώς παθαίνω και εγώ με συγκεκριμένα αντικείμενα κατά καιρούς. Βλέπω κάτι, μού αρέσει και κολλάω μέχρι να καταφέρω να βρω/φτιάξω κάτι ανάλογο. Όπως λοιπόν ανέφερα και στην πρώτη ανάρτηση του Ασύλου, η παρούσα εμμονή μου έχει να κάνει με τις κουκουβάγιες. Όχι τις αληθινές- αν και αυτές τις βρίσκω αξιολάτρευτες και γενικά στο σπίτι μου λειτουργούν ως ρολόι καθώς όταν τις ακούω (κάθονται συνηθώς στα καλώδια της ΔΕΗ) ξέρω πως έφτασε το σούρουπο- αλλά τις πορσελάνινες και πιο συγκεκριμένα τις λευκές πορσελάνινες. Από πέρσυ που είδα αυτά τα σκαμπώ, τα λάτρεψα. Δεν λάτρεψα όμως καθόλου την τιμή τους, ειδικά για ένα σπίτι όπου το τετράποδο τέρας μας  συχνά μπερδεύει με γήπεδο για αγώνα 100 μέτρων.

Ακόμα και στην φωτογραφία μου φαίνεται πως το βάζο έχει αυτοκτονικές τάσεις αλλά υποθέτω πως αφορά σε "σπίτι με ήρεμους κατοίκους που όλα είναι τακτοποιημένα" ήτοι το αντίθετο από ένα πραγματικό σπιτικό. Αλήθεια, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε σπίτια ακριβώς όπως έχουν στηθεί για μία φωτογράφηση;; Ανατριχιαστικό!

Πίσω στο θέμα μας. Λευκές κεραμικές κουκουβάγιες. Έφαγα τον τόπο να βρω μία. Ας μην ήταν λευκή και κεραμική. Θα την έβαφα, σιγά το πράγμα, όπως ακριβώς έκανε και η κοπελιά με την χοντρούλα εδώ κάτω. Είχα εξάλου ήδη εξασκηθεί στο βάψιμο άλλων ζώων (βλ. νυν Μπούμπης ο ρινοκερούλης κάτωθι, πρώην πλαστικό παιδικό ζώο από τα Jumbo).
Ο στόχος μου ήταν απλός με δύο μόνο βασικές προϋποθέσεις: α) να ήταν κουκουβάγια & β) να είχε- έστω και λίγο- ενδιαφέρον από άποψη σχεδίου. Τζίφος! Οι μόνες που έβρισκα ήταν στο εξωτερικό με κόστος μεταφορικών τριπλάσιο από το κόστος του ίδιου του αντικειμένου. Αλλά είπαμε, εμμονή. Σ'αφήνει να ηρεμήσεις; Δεν σ'αφήνει. Οπότε ξανά ψάξιμο και συγκεκριμένα ψάξιμο στο Ebay. Και πάλι, τζίφος! Οι περισσότερες που έβρισκα ήταν είτε πολύ μικρές είτε στην Αμερική (υψηλό κόστος μεταφορικών). Αλλά, προσέξατε τον χρόνο του ρήματος; Έβρισκα. Έβρισκα μέχρι εχτές, γιατί εχτές το βράδυ σε μία ακόμα μαζοχιστική αναζήτηση στο αγγλικό Ebay: Εύρηκα! (όχι το απορρυμαντικό, το άλλο με τον γυμνό Αρχιμήδη). 

Με ύψος 19 εκ και κόστος κάτω των 10€, την παρέγγειλα αμέσως και ήδη ονειρεύομαι όλους τους διαφορετικούς συνδυασμούς στους οποίους θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει για να επιβλέπει διακοσμητικά το σπίτι μου. Προς τέρψη οφθαλμών, σάς παραθέτω μερικές φωτογραφίες όπου τα γλυκά αυτά πτηνά κλέβουν την παράσταση


Εσείς παθαίνετε εμμονές; Έχετε συμπεριλάβει εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου στη διακόσμησή σας;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου