Δίσκοι ολε!

Δίσκοι, όχι οι μαύροι που παίζουν σε πικ-απ, οι άλλοι, αυτοί που χρησιμοποιούμε για να σερβίρουμε. Αντί να μένουν κρυμμένοι στα ντουλάπια, μπορούν με λίγα πράγματα, επίσης συνήθως κρυμμένα στα ντουλάπια ή διασκορπισμένα από εδώ και από εκεί, να γίνουν ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο σε ένα τραπεζάκι σαλονιού, στον μπουφέ, ακόμα και στον πάγκο της κουζίνας ή του μπάνιου.

1. Πηγή  2. Πηγή  3. Πηγή


Οι δίσκοι είναι ιδανικοί τόσο για να αναδεικνύουν μικρά αντικείμενα που από μόνα τους θα χάνονταν πάνω σε μία επιφάνεια, όσο και για να δίνουν μία περιποιημένη εμφάνιση στο τραπέζι μας, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και την αφαίρεση των διακοσμητικών στοιχείων όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για πρακτικούς λόγους.

Για όσους από εσάς διαθέτουν πάγκο στο μπάνιο (αχ, αχ, ένα όνειρό μου που δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί), ένας δίσκος μπορεί εύκολα να τον διακοσμήσει αλλά και να τον τακτοποιήσει, συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα μπουκάλια με τις λοτιόν, τις κρέμες και ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε συχνά.

Επιστρέφοντας πίσω στον χώρο όπου συνήθως κατοικούν, την κουζίνα, ένα δίσκος θα μπορούσε εύκολα να γίνει σταθμός πρωινού, με τα κουτιά του καφέ, της ζάχαρης & των φλυτζανιών, να συγκεντρώσει όμορφα έναν επιτραπέζιο κήπο μυρωδικών, ή και ακόμα και να δώσει μία διακοσμητική πινελιά με ένα βάζο γεμάτο από τα εργαλεία μαγειρέματος (κουτάλες, τσιμπίδες κτλ του αθλήματος της μαγειρικής). 

Στο υπνοδωμάτιο, γίνονται διάδρομος προσγείωσης στο τέλος της ημέρας για τα κοσμήματα  και τα ψιλοαντικείμενα που υπάρχουν στις τσέπες των ρούχων καθώς και βάση για την συλλογή των αρωμάτων. 
Τέλος, ένα παλιό αγαπημένο, το μικρό μπαρ στο τραπέζι 
 Στο Άσυλο αυτή την περίοδο, υπάρχουν 3 δίσκοι, στο τραπέζι του σαλονιού, τον μπουφέ της τραπεζαρίας και τον πάγκο της κουζίνας, οι οποίοι για την ώρα φιλοξενούν τα ακόλουθα (ζητώ συγγνώμη για τις φωτογραφίες, αλλά: πρωινός ήλιος κόντρα+κάμερα κινητού+ μη τελειωμένος πρώτος καφές + παραπάνω χουζούρεμα στο κρεββάτι/άργησαααα=φωτογραφίες όπως οι κάτωθι. Χμμ, το παίρνω πίσω, δεν ζητώ συγγνώμη, έτσι είναι οι φωτογραφίες για σήμερα, τι να κάνουμε)

 

Και επειδή όταν ξεκινώ με κάτι δεν το αφήνω μέχρι να το σιχαθώ και επειδή έρχεται και η κουκουβάγια και επειδή ήμουν καλό παιδί και αξίζω ένα δωράκι (& δύο & τρία) και επειδή τούς βρήκα σε πολύ καλή προσφορά, σε λίγες μέρες στο Άσυλο θα προστεθούν και οι ακόλουθοι δύο δίσκοι:
 
 
Ο πάνω είναι από αποξηραμένη δερματίνη και κοστίζει 12,90€ ενώ ο δεύτερος -και δεν θέλω σχόλια περί σχεδίου, Άσυλο το λεώ το σπίτι, τρελά και ασυνηθίστα πράγματα κατοικούν εκεί- μόλις 3,90€. Και οι δύο είναι από το κατάστημα Disconto και ομολογώ πως η τηλεφωνική τούς εξυπηρέτηση ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και πιστέψτε με, δεν φημίζομαι για άτομο που γενικότερα θεωρεί πως υπάρχουν πολλά καλά δείγματα στους εκπροσωπους του λιανικού εμπορίου Αντιθέτως είμαι γνωστή ως το άτομο που φεύγει και δεν ξαναπατά/αγοράζει από καταστήματα όπου ο υπάλληλος/μαγαζάτορας έχει υφάκι!
Πίσω στο θέμα μας. Ό,τι και αν αποφασίσετε να τούς βάλετε επάνω, θυμηθείτε να παίξετε με διαφορετικά ύψη για κάθε αντικείμενο, ώστε το μάτι να "σταματά" στην κάθε λεπτομέρεια, και να προσθέσετε και κάτι αναπάντεχο ή και άσχετο με το κυρίως θέμα -αν υπάρχει- π.χ. μαζί με τα αρώματα και ένα κερί, για αυτό το λίγο κάτι παραπάνω που προσδίδει μία τελείως διαφορετική πνοή σε μία σύνθεση.

Δίσκοι λοιπόν στα ντουλάπια, τέρμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου