Και ο νικητής είναι....

Το σμαραγδί!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για φέτος, ο γνωστός οίκος , ανακοίνωσε πως το επίτιμο χρώμα για το 2013 είναι το σμαραγδί (κάλλιο αργά παρά ποτέ για αυτή την ανάρτηση αλλά έχουμε ακόμα 10+ μήνες μέχρι να τελειώσει το 2013!)

Αν λοιπόν ακολουθείτε την μόδα ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού σας, τα κάτωθι αντικείμενα- σε πράσινες αποχρώσεις- σίγουρα θα κερδίσουν πόντους, τουλάχιστον όσον αφορά τις γνώσεις σας για τις χρωματικές τάσεις.


Προσωπικά, δεν εφαρμόζω το "χρώμα του έτους" στη διακόσμηση του σπιτιού μου. Με άλλα λόγια, δεν άλλαζω τη διακόσμηση του χώρου ανάλογα με το χρώμα της Pantone για το κάθε έτος, αλλάζω πολύ πιο συχνά για να περιμένω έναν χρόνο..χεχε.  Αν και μου αρέσει σαν ιδέα κάτι που δεν έχει ύλη, όπως ένα χρώμα, να έχει την τιμητική του για έναν ολόκληρο χρόνο, νομίζω πως όλοι κατανοούμε πως κάτι τέτοιες επίσημες ανακοινώσεις μόνο με το κέρδος έχουν να κάνουν (βλ. σχεδιαστές, εταιρείες κλ που βγάζουν εκατοντάδες προϊόντα στο έκαστοτε ετήσιο χρώμα). 

Παρ' όλα αυτά, λίγο χρώμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, λίγο χρώμα είναι ικανό να δώσει ζωή και ένταση σε ένα ουδέτερο δωμάτιο. Αφού λοιπόν αυτή η ανάρτηση έχει να κάνει με το χρώμα και αφού το σμαραγδί είναι το χρώμα του 2013, θα είναι και ο κύριος χρωματικός πρωταγωνιστής αυτής της ανάρτησης. 

Το πράσινο γενικότερα θεωρείται ένα χρώμα που ηρεμεί και ξεκουράζει. Θυμάστε στις αμερικάνικες ταινίες που στις βιβλιοθήκες έχουν τα μικρά παραλληλόγραμμα πράσινα φωτιστικά; Δεν είναι πράσινα λόγω τάσης, αλλά γιατί το πράσινο χρώμα είναι πιο ξεκούραστο στα ματιά. Εξάλλου, είναι το χρώμα της φύσης και μέσα στο τσιμέντο που έχουμε επιβάλλει στην ζωή μας, τι καλύτερο από μικρές δόσεις της Μεγάλης Κυρίας;

Τώρα, όσον αφορά τους συνδυασμούς του πράσινου με άλλα χρώματα, εκεί τα πράγματα είναι εύκολα και υπάρχει ένας μέγας "δωρεάν" διακοσμητής: η φύση και πάλι. Όπως είναι γνωστό, όποιοι χρωματικοί συνδυασμοί υπάρχουν στην φύση, θα ταιριάζουν και ως επιλογές για την εσωτερική διακόσμηση ενός χώρου, αν και θα απέφευγα το πράσινο-κόκκινο γιατί παραθυμίζει Χριστούγεννα. Εμένα προσωπικά, μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός πράσινου, κιτρινολαχανί & τυρκουάζ, όπως, φαίνεται να συμφωνούν, και οι κύριοι και κυρίες της Pantone, ειδικά για την περίοδο της άνοιξης και γενικότερα των πιο ζεστών μηνών. Για το χειμώνα, ένα βαθύ πράσινο, πηγαίνει τελεία με χρυσές πινελιές.
Δεν θα δοκίμαζα ποτέ-τουλάχιστον βάσει της σημερινής μου εγκεφαλικής κατάστασης- να βάψω έναν τοίχο πράσινο στο σπίτι μου, γιατί όσο εκθαμβωτικά και να μοιάζουν στις σελίδες των περιοδικών τα δωμάτια με έντονους τοίχους, νομίζω πως α) θα με κούραζε β) θα το βαριόμουν γρήγορα και γ) θα με περιόριζε στο να παίξω με διαφορετικά χρώματα στα αντικείμενα διακόσμησης αλλά αυτή είναι προσωπική άποψη. Αν νομίζετε πως θα το αντέξετε, μπι μάι γκεστ (που λεν και οι φίλοι μας οι άγγλοι..) Μικρές όμως πινελιές του πράσινου, φιλοξενούνται συχνά στο Άσυλο, όπως στο τζάκι κάτωθι τον Ιανουάριο και εν αναμονή κανονικής διακόσμησης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς.

Κλείνοντας, ένας απλός και φθηνός σχετικά τρόπος να βάλετε στην ζωή σας το χρώμα του έτους είναι κορνιζάροντας το! Κατεβάζετε το αρχείο στις διαστάσεις που σας βολεύουν από την Pantone, και με μία απλή κορνίζα έχετε το πρώτο μοδάτο-για το 2013- διακοσμητικό αντικείμενο του σπιτιού σας. 

Απλώς, όπως και ανεξάρτητα από ποιο είναι το χρώμα έμφασης στη διακόσμησή σας, θυμηθείτε να μην το αφήσετε μονάχο γιατί θα μοιάζει σαν την μύγα μες το γάλα, αλλά προσπαθήστε να ενσωματώσετε στον χώρο το χρώμα ή αποχρώσεις του τουλάχιστον άλλες δύο φορές.

Βάλτε χρώμα στην ζωή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου