Λίγο χαρτί για το Πάσχα


Σήμερα είναι μία από εκείνες τις ημέρες που εύχομαι να μπορούσα να είμαι από τα άτομα που καταφέρνουν να περνούν όλη την ημέρα στο κρεβάτι, κάνοντας πρακτικά τίποτα. Δυστυχώς, δεν είμαι και βαριέμαι αφάνταστα το να κάνω τίποτα. Έτσι η μέρα μου ξεκίνησε με το να σέρνω τον εαυτό μου από το κρεβάτι, να ετοιμάζω βαριεστημένα καφέ και να ετοιμάζομαι ψυχολογικά για μία μέρα υποτονική. Μετά από κανένα δίωρο μπροστά στο υπολογιστή -κάτι που στον εγκέφαλό μου γράφτηκε ως μία ολόκληρη ημέρα- έναν δεύτερο καφέ και μία σιωπηλή γκρίνια που ξύπνησα με τέτοια διάθεση, αποφάσισα πως είναι ώρα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου-κυριολεκτικά- και να κάνω κάτι.

Από το αποκριάτικο ντεκόρ του Ασύλου είχε μείνει μία τσάντα με τις σελίδες του βιβλίου που είχα χρησιμοποιήσει για το βιβλιόδεντρο (βλ. παλαιότερη ανάρτηση εδώ) και ήταν ό,τι έπρεπε για χειροτεχνικές ενασχολήσεις με διάθεση στο ναδίρ. Με χαρτί ανά χείρας λοιπόν και σκέψη στο Πάσχα, δημιουργήθηκε το ακόλουθο τρίο (μπελκάντο)
Η κατασκευή τους είναι απλή, αν και ένας καταστροφέας εγγράφων είναι απαραίτητος, εκτός και αν κάποιος διαθέτει μαζοχιστικές τάσεις υπομονή να κόψει τις λωρίδες με ψαλίδι. Ακολουθούν οι οδηγίες για το κάθε ένα.

Λουλούδι Σαν (αθάνατος Γιόντα)

1.Κόβουμε στον καταστροφέα6-7 σελίδες 2. Κόβουμε από χαρτόνι έναν κύλο διαμέτρου περ. 10 εκ. 3. Βάζουμε κόλλα στον κύκλο και κολλάμε τις λωρίδες από το ένα άκρο  4.Αφού καλύψουμε όλη τη περιφέρεια του κύκλου, κολλάμε το άλλο άκρο των λωρίδων διπλώνοντας προς το κέντρο 5. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 3&4 με λωρίδες μικρότερου μήκους 6. Κάνουμε μία μπάλα από λωρίδες, τσαλακώνοντάς τες και την κολλάμε στο κέντρο.

Φωλιά
1. Κάνουμε μία μπάλα από λωρίδες, τσαλακώνοντάς τες 2. Βρέχουμε ελαφρώς την μπάλα και την πιέζουμε, προσπαθώντας να κατευθύνουμε τις άκρες από τις λωρίδες προς το κέντρο (το βρεγμένο χάρτι παίρνει ευκολότερα το σχήμα που θέλουμε) 3. Κόβουμε ένα κύκλο από χαρτόνι διαμέτρου περίπου 10εκατ. και βάζουμε κόλλα σε όλη την επιφάνειά του 4. Κολλάμε την μπάλα, δημιουργώντας ένα κενό στην μέση (για τα αυγουλάκια)

Αυγά του Πάσχα
1. Κόβουμε μία μακρόστενη βάση από χαρτόνι και την καλύπτουμε με σελίδες από το βιβλίο 2. Βγάζουμε  από τα αυγά το κορδελάκι και με ένα μαρκαδοράκι γράφουμε από ένα γράμμα στο κάθε αυγό 3. Δημιουργούμε την φωλιά όπως παραπάνω 4. Κολλάμε τα αυγά στην φωλιά 

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα συμπεριληφθούν στην Πασχαλινή διακόσμηση του Ασύλου. Ίσως παραείναι ρομαντικά και χαθούν στα υπόλοιπα υπάρχοντα διακοσμητικά. Ίσως πάλι όμως κάπου βρεθεί ένα μέρος και για αυτά. Όπως και να έχει, τουλάχιστον απασχολήθηκα για λίγη ώρα και ξύπνησαν κάπως και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μου.

Την καλησπέρα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου