Ένα αλλιώτικο ανοιξιάτικο στεφάνι

Όσο και να μού αρέσει ο χειμώνας, η άνοιξη είναι πλέον για τα καλά εδώ. Συμβαδίζοντας λοιπόν με τον καιρό, είπα να καταπιαστώ με ένα ανοιξιάτικο στεφάνι. Όχι συμβατικό αλλά κάτι διαφορετικό, τόσο σε σχήμα όσο και σε υλικό (βγήκε και η ομοιοκαταληξία!). Έτσι λοιπόν, μετά από διάφορους πειραματισμούς με κορδέλες, χαρτιά και χαρτόνια, κατέληξα σε αυτό:

Το έφτιαξα εξ ολοκλήρου από χαρτί και χαρτόνι (δυστυχώς όχι στο χρώμα που θα προτιμούσα καθώς το γκρι μου είχε τελειώσει και βαριόμουν να πάω να αγοράσω), συν κάποια εργασία με λεπτά μαρκαδοράκια. Για τους οπτικούς τύπους ακολουθούν φωτογραφικές οδηγίες.
 Η κατασκευή του, όπως φαίνεται και παραπάνω, ήταν σχετικά απλή. Έκοψα ένα πλαίσιο από χαρτόνι και ένα από ματ φωτογραφικό χαρτί. Για να το κάνω πιο στιβαρό, το κάθε πλαίσιο είναι διπλό: στην περίπτωση του χαρτονιού, δίπλωσα και κόλλησα το φύλλο πριν το κόψω, ενώ στο φωτογραφικό χαρτί, κόλλησα δύο σελίδες μεταξύ τους πριν τις κόψω. Κατόπιν εκτύπωσα, επίσης σε ματ φωτογραφικό χαρτί, διάφορα περιγράμματα (κύκλους, οβάλ, κτλ) και αφού τα γέμισα με σχέδια χρησιμοποιώντας λεπτά μαρκαδοράκια, τα έκοψα και συνέθεσα το κολάζ πάνω στο λευκό πλαίσιο. Τα σύνεφα και το πουλί έγιναν με την ίδια τεχνική εχτές (απλώς εχτές ήταν μέρος μίας "ζωγραφιάς" σε μέγεθος Α4, ενώ σήμερα αποκόπηκαν από αυτήν...). Ορίστε και μερικά πιο κοντινά πλάνα:
Το λες στεφάνι; Ίσως, με την ευρεία έννοια όπου ο,τιδήποτε με κενό κέντρο και κορδέλα για κρέμασμα=στεφάνι (π.χ. ένα ντόνατ με μία κορδέλα!). Ίσως πάλι, όχι. Όπως και να το λες πάντως, μού αρέσει και πρέπει να του βρω μία θέση στο Άσυλο. 
Την καλησπέρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου