Ανανέωση καπέλου λάμπας: ένα γρήγορο diy

Από τον πυρετό χρυσού είχε περισσέψει λίγο χρώμα και η ένδειξη στο κουτί της μπογιάς πως είναι κατάλληλο για διάφορες επιφάνειες, "φώναζε" να το χρησιμοποιήσω κάπου. 

Όλες οι λάμπες που είχα αγοράσει πριν την μετακόμιση στο τωρινό Άσυλο είχαν μαύρα καπέλα (οι πιο οικονομικές που είχα βρει τότε στα IKEA), οπότε και ήταν ιδανικοί υποψήφιοι για ένα μικρό και γρήγορο "φτιάξτο μόνος σου".
Στη δική μου περίπτωση, το καπέλο είχε μία μπορντούρα πιο ανοιχτού χρώματος στο κάτω μέρος αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτή η διχρωμία που βοήθησε πολύ,  μία μεζούρα και ένα σαπουνάκι υφασμάτων θα ήταν αρκετά για να σημαδέψω ίσες αποστάσεις από την άκρη. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή ήταν να πατηθεί καλά η ταινία από την πλευρά που θα βάφονταν, προκειμένου να μην "τρέξει" χρώμα κάτω από αυτήν. Μετά από βάψιμο με ρολό, το οποίο πήρε λιγότερο από 5 λεπτά και αφαίρεση της ταινίας ενώ το χρώμα ήταν ακόμα νωπό, το μόνο που έμενε να κάνω ήταν να περιμένω να στεγνώσει το χρώμα για να ξαναφορέσω το καπέλο στην βάση. Αυτό ήταν και το βήμα που πήρε την περισσότερη ώρα. 

Ένα γρήγορο και απλό diy για ένα "ολοκαίνουργιο" καπέλο!
Την καλησπέρα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου