Πυρετός χρυσού-μέρος Β

 Ο πυρετός χρυσού που ξεκίνησε στο Άσυλο την περασμένη εβδομάδα (βλ. μέρος Α) ολοκληρώθηκε, μετά από την απαραίτητη σχετική αναμονή για να στεγνώσει καλά το χρώμα (γκκρρρ-η υπομονή δεν είναι από τα δυνατά μου σημεία), και πλέον η πρώην μαύρη βιβλιοθήκη ξαναγέμισε με όλα τα καλούδια της στο καθιστικό.


Ανάμεσα σε όλα τα σκουρόχρωμα έπιπλα είναι μία ξεχωριστή γωνιά και παρόλο το χρυσό της χρώμα, διατηρεί μία παιχνιδιάρικη νότα. Ακόμα και το έτερον ήμισυ παραδέχτηκε πως είναι καλύτερη τώρα. Ολέ!

Ο πυρετός μετά μεταφέρθηκε στο υπνοδωμάτιο, το οποίο μέχρι πρόσφατα φόραγε τα χειμωνιάτικά του με βαριές σκούρες μωβ κουρτίνες και ανάλογα "λευκά" είδη (δυστυχώς δεν έχω καμία καλύτερη "πριν" φωτογραφία)
Από την παραπάνω φωτογραφία, πέραν των σκοτεινών χρωμάτων, δύο είναι τα σημεία εστίασης: 1ον) το λευκό φθηνό τραπεζάκι από την ΙΚΕΑ, το οποίο εκτελεί χρέη κομοδίνου, και 2ον η κουρτίνα πίσω από το κρεβάτι, η οποία δεν έφτανε, λόγω μήκους του κουρτινόξυλου, να καλύψει το φάρδος του κεφαλιού του κρεβατιού και που με ενοχλούσε συνεχώς από την στιγμή που τοποθετήσαμε το κουρτινόξυλο. Για κάποιο λόγο (ανεξήγητο κατ'εμέ) το παράθυρο που καλύπτει αυτή η κουρτίνα δεν είναι στην μέση του τοίχου, όπως στο πανομοιότυπο άλλο δωμάτιο που εμείς χρησιμοποιούμε ως γραφείο, αλλά προς τα αριστερά. Όταν λοιπόν βάλαμε το κουρτινόξυλο, σκεφτήκαμε πρωτίστως να καλύψουμε το παράθυρο, κεντράρωντας το ανάλογα και όχι σε σχέση με το κεφάλι του κρεβατιού, με το παραπάνω αποτέλεσμα. 
Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα και αρκετά φωτεινότερα!
 Το κουρτινόξυλο μεγάλωσε και πλέον οι κουρτίνες φτάνουν να καλύψουν το φάρδος του κεφαλιού του κρεβατιού ενώ τα "κομοδίνα" μας έγιναν χρυσά! 

Για την ώρα, ο καλός μου έχει για κομοδίνο το μικρό τραπεζάκι από το μέρος Α, αναμένοντας να στεγνώσει καλά το "κανονικό" κομοδίνο του.
Είναι τόσο ωραίο πως μικρές κυριολεκτικά πινελιές αλλάζουν έναν χώρο και τη διάθεσή σου όταν βρίσκεσαι σε αυτόν.
Την καλημέρα μου


2 σχόλια:

  1. Όσον αφορά την αλλαγή της διακόσμησης του σπιτιού μας η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να συνδυάζεται και με αλλαγή στις κουρτίνες. Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία λευκών ειδών και κουρτινών και να ζητήσετε τη συμβουλή του έμπειρου προσωπικού και διακοσμητών, τόσο για τα χρώματα όσο και για τα σχέδια και το είδος των κουρτινών που τελικά ταιριάζουν στο χώρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Συμφωνώ πως οι κουρτίνες είναι ένας τρόπος να ανακαινίσει κανείς τον χώρο του και είναι από τα σημεία που πραγματικά μεταμορφώνουν ένα δωμάτιο. Παρ' όλα αυτά, η αλλαγή δεν νομίζω πως είναι υποχρεωτική, ειδικά αν οι υπάρχουσες "δουλεύουν" καλά με τη νέα διακόσμηση. Εγώ προσωπικά αλλάζω κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο ανάλογα με τις εποχές, εξού και η αλλαγή από βαριές μωβ (χειμωνιάτικες) σε ανάλαφρες λευκές για τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Στο καθιστικό/τραπεζαρία όμως, με συνολικά μέτρα τζαμαρίας και παραθύρων πάνω από 10μ, υπάρχει και ένα θέμα κόστους.

      Διαγραφή