Ο χαμαιλέοντας της διακόσμησης

 Τα φανάρια είναι από τους πραγματικούς χαμαιλέοντες της διακόσμησης τόσο λόγω των σχεδίων τους όσο και του περιεχομένου που, ανάλογα με την εποχή & περίπτωση, μπορούν να φιλοξενήσουν.  Ειδικά δε στη χώρα μας με το ζεστό κλίμα και το καλοκαίρι να είναι για τα καλά εδώ, τα φανάρια είναι μία θαυμάσια επιλογή για την διακόσμηση και τον ρομαντικό φωτισμό του κήπου ή της βεράντας μας. Ας πάρουμε λοιπόν μερικές ιδέες για το πως να διακοσμήσουμε όχι μόνο τους χώρους μας με φανάρια, αλλά και τα ίδια τα φανάρια.
Φανάρια, πέραν του ενός & μοναδικού πάνω στο τραπέζι, μπορούν να τοποθετηθούν παράλληλα με ένα μονοπάτι στο κήπο μας ή κατά μήκος των κάγκελων του μπαλκονιού μας, ενώ όταν γκρουπάρονται μαζί σε ένα τραπέζι ή μία κονσόλα δίνουν ένα πολύ εντυπωσιακό μα και συνάμα "ευαίσθητο" αποτέλεσμαΕκτός από το καθιερωμένο κερί, σε ένα φανάρι μπορεί να τοποθετηθεί... ότι χωράει σε αυτό και ειδικά αυτή την περίοδο  άμμος, βότσαλα και κοχύλια είναι εύκολες και οικονομικές επιλογές, ειδικά μετά την επόμενη εξόρμησή μας στις παραλίες!

Ακόμα και ένα κομμάτι χοντρό σχοινί, διακοσμεί όμορφα ένα απλό κερί και του προσδίδει μία διαφορετική υφή, ενώ αν χρησιμοποιήσουμε λουλούδια και ή ακόμα και φυτά, έχουμε ένα πολύ φρέσκο αποτέλεσμα.


Τέλος, αν τα φανάρια σας έχουν κρίκο ή λαβή στο πάνω μέρος, μην τα αφήνετε μόνο πάνω σε επιφάνειες αλλά δοκιμάστε και να τα κρεμάσετε με ένα χοντρό σχοινί, για έξτρα ρομαντική ατμόσφαιρα (εννοείται για νύχτες χωρίς μελτέμια!)

Στα ακόλουθα βίντεο, μπορείτε να δείτε πόσο απλή είναι η διακόσμηση των φαναριών!Στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές όσον αφορά τα φανάρια και τα καταστήματα που τα εμπορεύονται είναι πολλά. Οικονομικά φανάρια μπορεί κανείς να βρει στο γνωστό παιχνιδάδικο, αν και θέλει λίγο προσοχή κατά την επιλογή καθώς μερικές φορές δεν είναι τόσο προσεγμένα στην κατασκευή. ενώ οι επιλογές στο διαδίκτυο είναι αμέτρητες.
Όποιο φανάρι και να επιλέξετε πάντως, δοκιμάστε να το διακοσμήσετε και αν πάτε με την επιλογή των πολλαπλών φαναριών, θυμηθείτε το γκρουπάρισμα σε μονούς αριθμούς!


Την καλησπέρα μου.Εικόνες από το Pottery Barn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου