Πράσινες περιπέτειες

Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μία ψιλομανία με τα φυτά, η οποία, ως λογικό, μεταφέρθηκε και εσωτερικά και ειδικότερα στη διακόσμηση του Ασύλου. Λίγο ότι τα παχύφυτά μου είχαν παραμεγαλώσει για να μένουν στα αρχικά τους γλαστράκια, λίγο ότι ανακάλυψα ένα παχύφυτο στον χωραφόκηπου του Ασύλου (ο πρωταγωνιστής της παραπάνω φωτογραφίας με το ροζ λουλούδι), λίγο ότι κάναμε ένα μεγάλο κομμάτι του μπροστινού "κήπου" μποστάνι, λίγο κάποιες φωτογραφίες από το διαδίκτυο, λίγο από εδώ λίγο από εκεί, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος!

Το σ/κ λοιπόν ήταν αφιερωμένο στις μεταφυτεύσεις και στη διακόσμηση με φυτά για τον χώρο του καθιστικού, ξεκινώντας από έναν μικρό επιτραπέζιο κήπο με παχύφυτα.Σειρά είχε το άλλο στρογγυλό τραπεζάκι, το οποίο και βρήκε και νέα θέση, παρέα με μία ανθοστήλη την οποία είχα παραμελημένη σε μία γωνιά.
Και το ψευτό-μπονσάι σε νέα γλάστρα, αρκετά βαθειά για να χωρέσουν οι ρίζες που κρέμονταν από τις τρύπες αποστράγγισης της παλιάς του κατοικίας. 
Και καθώς η θεωρία του χάους και τα φτερουγίσμα πεταλούδων είναι σταθερή αξία σε ότι έχει να κάνει με τη διακόσμηση του Ασύλου, επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί νέα θέση για το τρόλεϊ που ήταν προηγουμένως εδώ και το οποίο τελικά μετακινήθηκε πίσω από τα βελούδινα καρεκλάκια.
Όσο για το μποστάνι μας, αυτό μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και κάνουμε σαν παιδιά κάθε φορά που βλέπουμε και ένα καινούργιο λαχανικό να "δένει"!
Την καλησπέρα μου.

3 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφα όλα! Στην περίπτωσή μου Λουλούδια-Μαργαρίτα τα λουλούδια βγαίνουν χαμένα! Δεν το χω...
  Πολύ όμορφος και ο κήπος σας. Βλέπω χώρισαν και τα κολοκυθάκια και έχετε ήδη πιπεριές. Αν είχα κήπο θα ασχολούμουν πιστεύω. Αλλά στην Αθήνα δεν παίζει κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα. Δοκίμασε παχύφυτα και θα με θυμηθείς, το μόνο που χρειάζονται είναι ένα φωτεινό σημείο & την ηρεμία τους. Είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν (βλ. Μπρους Γουίλις), πότισμα μία φορά στις 10-15 μέρες το καλοκαίρι, οικονομικά, πολλαπλασιάζονται πανεύκολα και έχουν απίστευτα σχέδια. Όσο για τον κήπο, έχεις δίκιο. Και εγώ όταν έμενα Αθήνα, μόνο κάποια φυτά σε γλάστρες, αν και τα μικρά μποστάνια φαίνεται να γίνονται πολύ της μόδας ακόμα και για την πρωτεύουσα.

   Διαγραφή
 2. Πολύ όμορφα όλα! Στην περίπτωσή μου Λουλούδια-Μαργαρίτα τα λουλούδια βγαίνουν χαμένα! Δεν το χω...
  Πολύ όμορφος και ο κήπος σας. Βλέπω χώρισαν και τα κολοκυθάκια και έχετε ήδη πιπεριές. Αν είχα κήπο θα ασχολούμουν πιστεύω. Αλλά στην Αθήνα δεν παίζει κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή