1η συγκατοίκηση

Ένα πολύ κοντινό μας πρόσωπο πήρε την απόφαση να συγκατοικήσει με τον εκλεκτό της καρδιάς της (υποθέτω και του συκωτιού, των πνευμόνων και λοιπών ζωτικών της οργάνων) και οι τελευταίες μέρες έχουν κυλήσει με μετρήσεις του διαμερίσματος, μπόλικη αναζήτηση επίπλων και μερικές σπαζοκεφαλιές.
Τα δεδομένα της σαλονοτραπεζαρίας, από την οποία και ξεκινήσαμε έχουνε ώς κάτωθι
Ο χώρος είναι μακρόστενος όπως φαίνεται παραπάνω και η μοναδική μπαλκονόπορτα βρίσκεται στην άκρη, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού χωρίς απευθείας πηγή φωτός. Επιλέον, υπάρχουν δύο κολώνες που βγαίνουν λίγο προς τα έξω (μαύρα τετράγωνα επάνω), καθιστώντας αυτούς τους δύο τοίχους ακατάλληλους για συμβατικά έπιπλα και οι μπρίζες (σαν δε ντρέπονται) βρίσκονται σε θέσεις που δεν μάς βολεύουν!

Εκτός των ανωτέρω, το καλό μας κορίτσι έφαγε κόλλημα με μία φωτογραφία που είδε στον ιστότοπο του ΙΚΕΑ, όπου συνδύασαν ένα τραπέζι σημύδα με μαύρες καρέκλες, ενώ γενικότερα προτιμά τα σκουρόχρωμα έπιπλα. Ο καλός της από την άλλη, δήλωσε πως θέλει οπωσδήποτε μία καρέκλα POANG και στο κορίτσι μας αυτή που άρεσε είχε πολύχρωμο μαξιλάρι (θα την δείτε στις φωτό παρακάτω). Σε αυτό το μείγμα, προσθέστε πως: α) ούτε η μία ούτε ο άλλος ξέρουν τι στυλ θέλουν αλλά θα ήθελαν και λίγο mix & match με στοιχεία παλιού, β) το διαμέρισμα είναι με ενοίκιο και τέλος γ) το γεγονός πως όλα -μα ό.λ.α. (από ατμοσίδερο μέχρι καρέκλα & ποτήρια)- πρέπει να αγοραστούν, υπάρχει και ένα θέμα προϋπολογισμού, ήτοι όσο το λιγότερο, τόσο καλύτερο.

Έτσι, με αυτά τα δεδομένα, στραφήκαμε, που αλλού; Στο ΙΚΕΑ (πλην του μπουφέ που ήταν ένα ακόμα κόλλημα αλλά όχι τεραστίου κόστους) και καταλήξαμε πάνω κάτω στον ακόλουθο "σκελετό" για την σαλονοτραπεζαρία!

Η ιδέα είναι, ηλεκτρολόγου θέλοντος, να μετακινηθούν οι μπρίζες, κυρίως της κεραίας, και να γίνει το σαλόνι στα δεξιά και η τραπεζαρία μπροστά από την μπαλκονόπορτα. Το διαμέρισμα έτσι κι αλλιώς θα βαφτεί εκ νέου από την ιδιοκτήτρια πριν μπουν τα παιδιά, οπότε το μερεμέτι, εκτός απροόπτου, δεν θα είναι θέμα. Ο μπουφές πίσω από τον καναπέ, με τα διάφορα διακοσμητικά επάνω του, θα δημιουργήσει ένα διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο χρήσεις του δωματίου, χωρίς όμως να κλείνει τον χώρο ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει και τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για τραπεζομάντηλα και λοιπά είδη μπαρ. 

Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του φωτισμού, θα βάλουμε τουλάχιστον έναν καθρέπτη απέναντι από την μπαλκονόπορτα καθώς και  επιτραπέζια & επιδαπέδια φωτιστικά για ατμοσφαιρικές νύχτες. Το στοιχείο "παλιό", πέραν του μπουφέ, θα δοθεί με μαξιλάρια και λοιπά διακοσμητικά, τα οποία και χρωματικά θα κινούνται στα χρώματα του μαξιλαριού της πολυθρόνας POANG, ενώ ο καναπές επιλέχθηκε κυρίως λόγω της προσαρμοστικότητάς του (η σαιζ λονγκ μπορεί να μπει είτε δεξία είτε αριστέρα, να προστεθούν καθίσματα, κ.ά).

Αυτά τα ολίγα μέχρι στιγμής. Σειρά έχουν οι δύο κρεβατοκάμαρες, η κουζίνα, το μπάνιο, το μπαλκόνι.....και φυσικά αρκετές χειροτεχνίες όπου μπορούμε για τη διακόσμηση!

Πως σας φαίνεται; Εσείς πως επιλέξατε τα έπιπλα & το στυλ της 1ης σας συγκατοίκησης;
Την καλησπέρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου