Προκάτ: η κατάρευση μίας προκατάληψης


Γιατί όταν το προκάτ είναι σαν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας, η θέση, αλλά κυρίως η προκατάληψη, προς τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορεί να αλλάξει σε χρόνο dt.
Ειδικά όταν αυτά είναι ενεργειακά κι έρχονται με αντλία θερμότητας, ενδοδαπέδια θέρμανση & φωτοβολταϊκά στην στέγη και φυσικά με πρώτης τάξεως προσόψεις.
 


Κι αν οι φωτογραφίες του εξωτερικού των σπιτιών δεν σάς έπεισαν αρκετά, ας δούμε πως τα εν λόγω προκάτ είναι κι εσωτερικά.

 Όσο χάζευα τις φωτογραφίες στον ιστότοπο της Huf Haus, δεν μπορούσα να μην τα συγκρίνω με τις εικόνες των προκάτ της Ελληνικής αγοράς και δη, αυτών που έβλεπα καμιά 25αριά χρόνια πριν στο Χαϊδάρι, να φιγουράρουν με τα τρυπημένα τους πανώ. 

Ναι, οι τεχνολογιές αλλάζουν, το ίδιο και η αισθητική μας, αλλά τα Huf Haus είναι ένα ακόμα παράδειγμα του επιπέδου της τέχνης & τεχνικής στην χώρα της μπύρας. Ακόμα κι άν  η Γερμανία και οι κάτοικοί της έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους ανάμεσα στους Έλληνες, κανείς δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την υπεροχή & εξέλιξη αυτών των προκατασκευασμένων σπιτιών. Ακόμα και αν, όπως εγώ, δεν είναι λάτρης του μοντέρνου.

Σας αφήνω με ένα βίντεο του "κτισίματος" του σπιτιού, με όσα αυτό συνεπάγεται...


Την καλημέρα μου.


2 σχόλια:

 1. Ένα πανέμορφο σπίτι για δύο πανέμορφους ανθρώπους!
  Το βίντεο με άφησε πραγματικά άφωνη και με το αποτέλεσμα αλλά κυρίως με την διαδικασία!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα βλέποντας το βίντεο και εγώ. Χρόνια μπροστά σε αντίληψη (το ζευγαρί) & σε τεχνική (η εταιρεία). Το μόνο "μειονέκτημα", η τιμή του σπιτιού (450 χιλιάδες λίρες) αλλά πραγματικά νομίζω πως την αξίζει.

   Διαγραφή