Διακόσμηση στο μπάνιο

Το μπάνιο, αν κι αποτελεί έναν από τους πιο προσωπικούς χώρους σε ένα σπίτι, είναι και ο πλέον ελάχιστα προσωποποιημένος καθώς συνήθως παραμένει με τα απολύτως απαραίτητα και συχνά μόνο με τα είδη υγιεινής που είναι αναγκαία. Κι αν μία ανακαίνιση μπάνιου κοστίζει πολλά και δεν είναι καιροί για πρίγκηπες, οι παρακάτω ιδέες μπορούν να μετατρέψουν αυτόν τον μικρό και άκρως πρακτικό μέρος σε έναν πιο προσωπικό χώρο.


Το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Αν είστε σαν κι εμένα και σάς λείπει όλος ο απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος στο μπάνιο και για το τελευταίο μπουκαλάκι, κάντε την αποθήκευση να δουλέψει υπέρ σας σαν διακοσμητικό στοιχείο. Γεμίστε όποιο ντουλάπι υπάρχει με τα λιγότερο εμφανίσιμα μπουκάλια καθαριστικών και αποθηκεύστε σε όμορφες γυάλες αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, από μπατονέτες μέχρι μανώ. Βρείτε όμορφα μπουκάλια και γεμίστε τα με την λοτιόν σας, βάλτε σε ένα δίσκο τις έξτρα πετσέτες χεριών, ακόμα και οι μπάλες από βαμβάκι ή τα έξτρα σαπουνάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν διακοσμητικά σε ένα όμορφο βάζο. Και τακτοποιημένα & όμορφα.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου
Ξεχάστε τους ψυχρούς καθρέφτες που είναι απλώς κολλημένοι στον τοίχο, θυμίζοντας κάποιο ίδρυμα νοσηλείας και σκεφτείτε πόσο όμορφοι δείχνουν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Ο λόγος; Η κορνίζα! Αγοράστε έναν καθρέπτη και πηγαίνετε τον για κορνιζάρισμα ή μετρήστε τις διαστάσεις του καθρέφτη σας, αγοράστε την κορνίζα και κολλήστε την επάνω του. Βουαλά! Ένας καθρέπτης αντάξιος σαλονιού.

Φιλότεχνοι τοίχοι
Ποιος είπε πως η τέχνη δεν έχει καμία θέση στο μπάνιο; Ναι, ναι υπάρχει υγρασία μετά από ένα ντουζ και ναι, πιθανότατα ίσως να μην είναι η ιδανικότερη θέση για τον Πικάσο σας αλλά ένα- ή και περισσότερα!- έργο λιγότερης χρηματικής αξίας δεν θα πάθει τίποτα αν κρέμεται στους τοίχους του μπάνιου σας. Η θεματολογία δική σας! Από πορτρέτα και σχέδια μέχρι έξυπνες αναφορές σε δημόσιες τουαλέτες! [στο μπάνιο στο Άσυλο έχω δύο κάδρα με εικόνες εκτυπωμένες στον εκτυπωτή του γραφείου και ένα χρόνο μετά και πολλαπλά πολύ ζεστά ντους δεν έχουν πάθει τίποτα]

Λίγη φύση
Αν πάλι έχετε την τύχη να διαθέτετε μπάνιο με φυσικό φωτισμό, σκεφτείτε να βάλετε ένα μικρό φυτό.  Ειδικότερα οι ορχιδέες είναι ιδανική επιλογή και θα σας ευχαριστούν για τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας. Αν πάλι το μπάνιο σας έχει μόνο τέσσερις τοίχους και κανένα παράθυρο σκεφτείτε ένα όμορφο μπουκέτο από αποξηραμένα λουλούδια.

Για το τέλος σας κράτησα μία φωτογραφία από ένα πολύ ξεχωριστό μπάνιο.
Εφευρετικότητα και διακόσμηση μαζί! Πως σάς φαίνεται;

Την καλημέρα μου

πηγή φωτογραφιών: Pinterest

4 σχόλια:

 1. Μου αρέσουν και πάντα τα προσέχω τα μπάνια που έχουν χαρακτήρα. Αν η νοικοκυρά βάλει ΚΑΙ εκεί το χεράκι της τότε νομίζω της αξίζουν συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα Μαργαρίτα :) Τι έγινε, ξεκουράστηκες τελικά;

   Διαγραφή
  2. Ναι ναι, αλλά πήρα και μια ψύξη στον αυχένα όλη δική μου και ήρθε και έδεσε:)

   Διαγραφή
  3. Ωραίο συγχρονισμό έχουμε. Εγώ είμαι στα μέρη σας και γράφω σχόλια σε εσάς κι εσύ είσαι στα μέρη μου... χεχεχε. Περαστικά.. μέχρι να μεγαλώσεις και να παντρευτείς θα έχει γιάνει!

   Διαγραφή